ÁSZF és Adatvédelem

A www.babycare.hu weboldalt a BABYCARE INTERNATIONAL KFT. üzemelteti.

Általános Szerződési Feltételek

Távollévők között kötött Vásárlási Szerződés - Érvényes 2019.05.15-től - Módosítás: 2022.01.01.

Ez egy zártkörű webes rendelési felület nagykereskedelmi partnereink részére, a belépésre nem jogosult felhasználók a babycare.hu weboldalon webrendelést nem tudnak lebonyolítani.

Önállóan regisztrációt indítani semmilyen vállalkozás vagy vállalkozó vagy magánszemély nem tud.

A belépés kizárólag azon viszonteladói ügyfeleink részére lehetséges, mely vállalkozások vagy vállalkozók már a Babycare International Kft. üzleti partnerei és mely vállakozások, vállalkozók részére a Babycare International Kft. belépési jogosultságot biztosított, az üzleti partnerrel történt előzetes egyeztetés után.

Új üzleti partnerek felvétele ebbe a rendszerbe nem automatikus és nem a potenciális új ügyfél döntésén múlik, hanem kizárólag a Babycare International Kft. döntésén alapszik, mely vállalkozás vagy vállalkozó kap belépési jogosultságot, illetve melyik nem. A Babycare International Kft. esetleges elutasító döntését - új potenciális ügyfél emailben küldött belépési kérelme elbírálása után - a Babycare International Kft. nem köteles megindokolni.

A Babycare International Kft. bármikor jogosult - saját hatáskörében történt döntés alapján - arra, hogy ügyfelek regisztrációját törölje - az ügyfél emailben történt előzetes értesítése mellett - a babycare.hu nagyker felületről, ha üzleti vagy üzletetikai oka van rá.

Az új ügyfél a fentiekkel mindenben egyetért és azokat magára vonatkozóan elfogadottnak tekinti, amennyiben a regisztrációra sor kerül. 

Az ÁSZF alábbi tartalma a már regisztrált üzleti viszonteladó partnerekre vonatkozik. 

Alapvető rendelkezések

Olvassa el az alábbi Általános Szerződési Feltételek és Adatkezelési nyilatkozatot és adatkezelési szabályokat. A regisztrációval a felhasználó elfogadja a vásárlási feltételeket és azt magára nézve kötelezőnek tekinti.

A www.babycare.hu oldal funkciói:

1/ A babycare.hu a Babycare International Kft. mint márkaképviselet és szerviz céges központi nagykereskedelmi weboldala, a forgalmazott márkák: Chicco, Maxi-Cosi, Quinny, Asalvo, Intex.
A babycare.hu weboldal főoldaláról elérhetők a Babycare International Kft. által üzemeltetett kiskereskedelmi webáruházak is: chicco.hu, babyplanet.hu, maxi-cosi-shop.hu.

2/ A babycare.hu másrészről egy viszonteladói nagykereskedelmi rendelési felület, melyet kizárólag a jogosultsággal rendelkező üzleti vállalkozások használhatnak webrendelések leadására. Fontos: Belépési jogosultsággal nem rendelkező üzleti vállalkozások és magánszemélyek a weboldalt nem tudják használni webrendelések leadása céljából, azonban a főoldalon megadott három kiskereskedelmi webáruházba át tudnak linkelni és ott böngészni vagy vásárolni.

A belépési jogosultsággal, azaz regisztrációval rendelkező viszonteladó üzleti vállalkozások körét a Babycare International Kft. mint üzemeltető és tulajdonos a saját hatáskörében eldöntve bővíti, és nem ad minden üzleti ügyfele részére belépési jogosultságot, valamint a webáruház rendelési felületének használati jogosultságát az ügyféltől visszavonhatja. Regisztráció nélkül elérhető az oldalunkon az Adatvédelmi Nyilatkozat, az Általános Szerződési Feltételek, a Szerviz és Panaszkezelés menete, valamint a cégünkről szóló információk, valamint minden közhasznú, illetve a vásárláshoz szükséges információ. 

Üzemeltetői adatok: 

Üzemeltető cég megnevezése: Babycare International Kft.
Adószám: 10368798-2-443
Cégjegyzékszám: 01-09-711697 (Fővárosi Cégbíróság)
Székhely: 1113 Budapest, Badacsonyi u. 24.
Postacím: 1113 Budapest, Badacsonyi u. 24.
Telefon: 06 1 209 2632
Fax: 06 1 209 2634
Email: babycare@babycare.hu
Tárhely szolgáltató: SiteMagic - sitemagic.hu - Tóth Zalán
Webfejlesztő: SiteMagic - sitemagic.hu - Tóth Zalán

Érvényesség

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSzF) a Babycare International Kft. (továbbiakban: Szolgáltató; eladó) és a Babycare International Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő fél (továbbiakban: Ügyfél; vevő) jogait és kötelezettségeit (távollevők között kötött szerződések esetén jogszabályban előírt tájékoztatást) sorolja fel. (Szolgáltató és Ügyfél együttesen a továbbiakban: Felek.)

A szerződés nyelve: magyar.

Jelen szerződési feltételek 2019. május 15. napjától hatályosak. Módosítás: 2022.02.10.

A Vásárló a honlapon keresztül történő megrendelésével egyidejűleg elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen Általános Szerződési Feltételeket. Az Eladó fenntartja a jogot magának arra, hogy az Általános Szerződési Feltételeket bármikor, a Vásárlónak küldött előzetes értesítés nélkül módosítsa.

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.babycare.hu weboldalon (a továbbiakban: weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: webáruház) keresztül történik.

A Babycare International Kft. webáruházában történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza.

A webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

A webáruház szolgáltatásainak egy része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, és erre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően csak a Babycare International Kft. által belépésre jogosultságot kapott viszonteladóknak, üzleti partnereknek van lehetősége.

A belépési jogosultsággal rendelkező viszonteladó üzleti vállalkozások körét a Babycare International Kft. mint üzemeltető és tulajdonos a saját hatáskörében eldöntve bővítheti, vagy a nagykereskedelmi rendelési felületre a belépési jogosultságot visszavonhatja és erről az ügyfelet tájékoztatni köteles.

Az Eladó a Vevő megrendelését külön elfogadó e-mail útján fogadja el. A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség.

A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, az Eladó azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

A Vevő tudomásul veszi, hogy a Webáruházban végrehajtott megrendelést követően az Eladó általi visszaigazolás következményeként a megrendelt termékre közötte és az Eladó között távollevők között kötött adásvételi szerződés jön létre. A Vevő kifejezetten tudomásul vesz, hogy a Webáruházban történt vásárlása fizetési kötelezettséget von maga után.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, üzletszabályzat

A webáruház jellemzően a Babycare International Kft. beszerzési körébe tartozó márkákhoz kapcsolódó kismama és babaápolási és gondozási termékeket forgalmaz.

A webáruházban a webrendelés leadásának folyamatában kell a szállítási módot és fizetési módot kiválasztani.

Szállítási mód és áruátvétel: Az árut az Eladó mindig szállítólevél és számla kíséretében továbbítja Vevőhöz. A Vevő kérheti az áru házhozszállítását vagy a személyes átvételt a nagykereskedésben. A házhozszállítás két módon lehetséges: futárszolgálat által a szolgáltató által meghatározott csomagméret és súly keretei között, valamint a Babycare International Kft. saját járműveivel is végez házhozszállítást a vevő telephelyére, címére. Az áru személyes átvételére a Babycare International Kft. budaörsi raktár-telephelyen van lehetőség nyitvatartási időben.

Fizetési mód: A Vevő számára biztosított fizetési módot alapvetően az Eladó és Vevő mint viszonteladó kereskedő között létrejött kereskedelmi megállapodás határozza meg. A megállapodás értelmében biztosított fizetési mód az Eladó által használt számlázó és készletgazdálkodó programban is nyilvántartott fizetési mód, mely alapján a számla kiállításra kerül. Ettől a fizetési módtól a Vevő a babycare.hu nagykereskedelmi felületen leadott webrendelésre vonatkozóan csak úgy térhet el, ha a választott fizetési mód az Eladó számára nem jár hátránnyal az eredetileg beállított fizetési módtól, példa: átutalás helyett a Vevő készpénzes fizetést jelöl meg. Az üzletben készpénzes és bankkártyás fizetés lehetséges.
A Szállítási és Fizetési módot a Vevő megváltoztathatja a rendelés elküldése után is, még mielőtt az áru kiszállításra kerül.
A szállítási és fizetési módokról a legpontosabb információk csak a már regisztrált ügyfelek  számára láthatók a babycare.hu-n, a rendelés folyamatában - de még a rendelés elküldése előtt -, amikor a szállítási és fizetési feltételek kiválasztására kerül sor.

Árak és Számlázás: A termékekhez ezen a nagyker webrendelési felületen kizárólag nagykereskedelmi árak kerültek rögzítésre, melyeket csak a belépésre jogosult regisztrált kereskedők / viszonteladók tekinthetnek meg és csak a nagykereskedelmi rendelési felületre történő belépés után. Az aktuális nagykereskedelmi ár a termék mellett feltüntetett bruttó és nettó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. A rendelőfelületen látható árak tájékoztató jellegűek. A tényleges vételár mint kifizetendő ár a webrendelés befogadása és a számlázó- és készletgazdálkodó programban való rögzítés után kerül kiszámításra, a Vevő mint ügyfél számára esetlegesen beállított ügyfélkedvezmények vagy akciós árkedvezmények levonása után. A tényleges kifizetendő összeget befolyásolja a ténylegesen kiadható árukészlet is. Az Eladó a Vevőt a Vevő számára ténylegesen kiadható árukészlet mennyiségről és a véglegesített árakról tájékoztatást ad szállítólevél formájában, emailben, majd a szállítólevél alapján a számla is kiállításra kerül.

A Weboldalról megrendelhető termékek árváltoztatásának jogát az Eladó fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

Az adásvételi szerződés az adott webrendelésre vonatkozólag ténylegesen akkor jön létre a Vevő és Eladó között, amikor a termék/ek átadásra kerül/nek.

A zártkörű babycare.hu webes rendelési felületre belépésre nem jogosult felhasználók a babycare.hu főoldalán termékeket, ajánlatokat és árakat nem látnak és webrendelést nem indíthatnak.

Regisztráció és regisztráció törlése:

A viszonteladó ügyfél mint felhasználó regisztrációját – előzetes kereskedelmi megállapodás után – a Babycare International Kft. mint Szolgáltató végzi el. A Szolgáltató ezután megküldi a regisztrált ügyfél részére a belépési adatokat. Az ügyfél mint felhasználó ezután beléphet a nagykereskedelmi rendelési felületre, a nagykereskedelmi webáruházba és megváltoztathatja valamint kiegészítheti, valamint törölheti az adatait. A webrendelés folyamatában is módosíthatók az előzetesen megadott adatok, pl. másik telepehelyre szállítás kérése is lehetséges.

A Babycare International Kft. bármikor jogosult - saját hatáskörében történt döntés alapján - arra, hogy ügyfelek regisztrációját törölje - az ügyfél emailben történt előzetes értesítése mellett - a babycare.hu nagyker felületről, ha üzleti vagy üzletetikai oka van rá.

Vásárlás menete

A Felhasználó a vásárlás megkezdése előtt az emailcím és jelszó megadásával belép a nagykereskedelmi rendelési felületre. A belépés után a kiválasztott termékeket a virtuális kosárba teszi. A termék nevére kattintva a termék részletes adatait és a termékismertető megtekinthető és a termék javasolt bruttó fogyasztói ára is.

A termékek virtuális kosárba tétele: A kosár tartalma folyamatosan nyomon követhető és módosítható. A termék darabszámát be kell írni az üres rubrikába vagy később ott módosítható, illetve egyszerűen kitörölhető. A termék kosárba tétele azzal válik ténylegessé, ha a Felhasználó rákattint a Mentés gombra, de ez nem jelenti a rendelés véglegesítését vagy leadását, csak a kiválasztott termék kosárba tételét. A megvásárolni mégsem kívánt termékek ezután is törölhetők, vagy a megrendelni kívánt mennyiség módosítható.

A kosár teljes tartalma a weboldal tetején a felső sarkában lévő bevásárlókocsi-ikonra kattintva nézhető meg. A kosár teljes tartalma törölhető a Kosár ürítése című linkre kattintással, amennyiben a felhasználó úgy dönt, hogy mégsem ad le rendelést.

Tovább az adatok megadásához: A termékek kiválasztása és kosárba tétele után a korábban már berögzített számlázási és szállítási adatokat lehet ellenőrizni vagy módosítani a „Tovább az adatok megadásához” gombra kattintással. Itt kell a szállítási és fizetési módot is kiválasztani. A Megjegyzés című rovatban üzenet hagyható.

Tovább az adatok ellenőrzéséhez: Az adatok ellenőrzése, a számlázási és szállítási adatok megadása után kattintani kell a „Tovább az adatok ellenőrzéséhez” gombra. Itt még át lehet nézni a rendelést, vagy visszalépni és módosítani lehet vagy törölni a rendelést. Visszalépés a kosárba: a visszanyíl (←) segítségével lehetséges, mely a monitor bal felső vagy bal alsó sarkában található.

Rendelés feladása: Ezen nevű gombra kattintással a rendelés a Vevő által elküldésre kerül a Babycare International Kft. mint Eladó részére. A monitoron azonnal megjelenik a „Köszönjük rendelését” című üzenet, benne a rendelés azonosítószámával, a rendelés feladás idejével és értékével. Ezt az üzenetet nem szükséges a Vevőnek kinyomtatnia vagy elmentenie, mert megkapja azt egy visszaigazoló emailben, amiben a megrendelt termékek és azok nagyker árai is benne lesznek. Fontos: Ebben a visszaigazolásban feltüntetett nagykereskedelmi árak és végösszeg tájékoztató jellegűek. A tényleges végleges átadási árakat és végösszeget a forgalomarányosan járó ügyfélkedvezmények és/vagy promóciós kedvezmények levonása és a kiadott készlet módosíthatja, melyet a szállítólevél és a számla tartalmaz majd. Erről második tájékoztató emailt kap a Vevő.

Rendelés visszaigazolása: Eladó a Vevő megrendelésének megérkezését követően a Vevő részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolja, mely azonban nem minősül a Vevő ajánlatát elfogadó e-mailnek, hanem tájékoztatást ad arról, hogy a Vevő rendelési igénye az Eladóhoz megérkezett. Amennyiben e visszaigazoló email a rendelés elküldésétől számított 24 órán belül a Vevő mint ügyfél részére nem érkezik meg, akkor az Eladó ajánlati kötöttsége, illetve a Vevő bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik. 

A megrendelés beérkezése után, annak feldolgozását a Babycare Int.kft. azon a napon vagy a következő munkanapon megkezdi. Szállítási határidő: 3-5 munkanap. Sürgős szállítás kérése esetén azt a "Megjegyzés" rovatba kell beírnia a Vevőnek, igényelt szállítási dátum megadásával és rövid indoklással, miért kéri a sürgős szállítást (pl. vásárló várja).

A Szállítási és Fizetési módok a rendelés feladása után is módosíthatók a Vevő kérésére, de még az áru kiszállítása előtt, ez esetben a Vevőnek írnia kell a babycare@babyacre.hu címre.

A távollévők közötti szerződésekről

A Kormány 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 2014. június 13. napján hatályba lépett. A rendelet fő célja a fogyasztók védelme. A polgári jog általános szabályaitól eltérően a fogyasztó hallgatólagos elfogadó nyilatkozatát, illetve nyilatkozatának hiányát nem lehet ráutaló magatartásként értelmezni. Az áru illetve szolgáltatás ellenértékét az Eladó csak megrendelés esetén követelheti. A Vásárló a rendeletben biztosított jogairól érvényesen nem mondhat le, eltérni ezektől csak a Vásárló javára lehet. Ilyen fogyasztóvédelmi szabály az Eladót terhelő tájékoztatási kötelezettség is. Ha telefonon tesz ajánlatot, úgy annak kezdetekor közölnie kell nevét, székhelyét, telefonszámát, és a szerződéskötésre irányuló szándékát. Legkésőbb a szerződés megkötésekor írásbeli úton köteles közölni saját adatait; a szerződés tárgyának lényeges tulajdonságait, az ellenszolgáltatást az esetlegesen hozzá kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel, a fizetés, szállítás vagy teljesítés egyéb feltételeit; az elállás feltételeit; távközlő eszköz alapdíjtól esetlegesen eltérő díját; az ajánlati kötöttség idejét; valamint folyamatos vagy ismételt teljesítés esetében a szerződés legrövidebb időtartamát.

Adatvédelem és sütik

ADATVÉDELMI, ADATKEZELÉSI SZABÁLYOK
Felhasználói nyilatkozat

Az alábbi adatkezelési szabályzatban (továbbiakban: Adatkezelési Szabályzat) az adatkezelő Babycare International Kft. (továbbiakban: Adatkezelő) tájékoztatja a honlap látogatóit és felhasználóit a személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó szabályokról, valamint a látogatók jogairól és a jogérvényesítés lehetőségeiről. 
Jogszabályi háttér: Az 1992. évi LXIII. tv. a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról , az 1998. évi VI. tv. az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során; a 2001.évi CVIII. tv. az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról; a 2003. évi C. tv. az elektronikus hírközlésről; a 2011. évi CXII. tv. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (továbbiakban: Info tv.).

Fogalom meghatározások:
személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy; 
hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez; 
adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése; 
adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja; 
adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;  nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele; 
adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges; 
adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából; 
adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából; 
adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi; 

Érintettek köre:

A babycare.hu weboldalt látogató és a weboldalon regisztrált valamennyi érintett (továbbiakban: Felhasználó). Az adatkezelés az érintett önkéntes hozzájárulása alapján történik. 

Adatkezelés céljai:

  • Internetes rendelések kezelése
  • Hírlevél küldéséhez direkt marketing célú adatkezelés
  • A Felhasználók azonosítása, a többi Felhasználótól való megkülönböztetése
  • Illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása
  • A Felhasználói jogosultságok azonosítása
  • A Felhasználóval való kapcsolattartás
  • A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés.

Adatkezelés kapcsán érintett webshop, melyet a Babycare International Kft. üzemeltet és működtet: babycare.hu

Adatkezelő:
neve: Babycare International Kft.
adószám: 10368798-2-43
cégjegyzékszám: 01-09-711697
postacím és székhely: H-1113 Budapest, Badacsonyi u. 24.
Email: babycare@babycare.hu
Tel: 06-1/209-2632
Fax: 06-1/209-2634
Cégbíróság: Fővárosi Cégbíróság

ADATKEZELÉST VÉGZI: A webáruházban megadott személyes adatok kezelését a webáruház üzemeltetője, a Babycare International Kft. végzi. Az üzemeltető a látogatók személyes adatait és egyéb megadott adatait bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki.

Milyen esetekben lehet szükség arra, hogy a Felhasználó személyes adatokat adjon meg?: Személyes adatok megadására leginkább a webrendelések teljesítéséhez lehet szükség. Ön a webrendelés elküldésével egyidejűleg kell megadja a számlázáshoz és szállításhoz szükséges adatokat, amely adatok tartalmazhatnak személyes adatokat is. 
A Babycare International Kft. bizonyos célok megvalósítása érdekében külső adatfeldolgozókkal is együttműködik, ami meghatározott adatok feldolgozásával jár együtt.

Adatfeldolgozók és a vonatkozó adatkezelési célok:
CSOMAGKÜLDÉS HÁZHOZ/CÍMRE: adatfeldolgozók a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. és a KUMI Logisztika Kft.
A csomagküldő-szolgálat mint adatfeldolgozó részére a futárcég saját belső, nem publikus internetes felületén kell megadni a megrendelt áru kapcsán a házhoz szállításhoz szükséges szállítási adatokat, ahol a Babycare International Kft a csomagszállítás részleteit megadja. név, szállítási cím, és az értesítéshez a telefonszám, email cím.

Az adatkezelés jogalapja és módja:
Az Adatkezelő a Felhasználó személyes adatait kizárólag a jelen Adatkezelési Szabályzatban meghatározott célok érdekében és a jelen Adatkezelési Szabályzatban meghatározott időtartamig kezeli, valamint biztosítja, hogy az adatkezelés minden szakaszában az adatkezelés céljának megfelelően történjen. Az Adatkezelő működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos adatkezelés során a személyes adatok felvétele és kezelése az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul.
A felvett személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában az Adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség (így különösen a számviteli kötelezettség, partnerek felé fennálló szerződéses kötelezettség) teljesítése céljából, illetve saját vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Felhasználó hozzájárulása adatkezeléshez:
A babycare.hu webáruház látogatója tudomásul veszi, hogy a rendelés elküldésének feltétele az előzetes regisztráció. A regisztrált felhasználó az adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az adatait kezelje. A Felhasználó a regisztráció engedélyezésével elfogadja jelen Adatkezelési Szabályzatot és jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával kijelenti, hogy az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásának megadása, valamint az ezt követő adatszolgáltatás minden esetben az Info tv. 5. § (1) és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése alapján a Felhasználó önkéntes, tájékozott és határozott hozzájárulásán alapul.
A 16. életévét be nem töltött kiskorú természetes személy Felhasználók és egyéb cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló Felhasználók hozzájárulását tartalmazó nyilatkozatainak érvényességéhez törvényes képviselőjük beleegyezése vagy jóváhagyása is szükséges. Az Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát ellenőrizni, illetve a törvényes képviselő nyilatkozatának tartalmát megismerni, így a Felhasználó, illetve törvényes képviselője szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak. Az Adatkezelő a törvényes képviselő megfelelő hozzájárulását megadottnak tekinti.
A cselekvőképtelen személy valamint kiskorú gyermek 16 éves korig mint Felhasználó önállóan nem regisztrálhat a Webáruházakban, nyilatkozatokat nem tehet: nevében törvényes képviselője regisztrálhat és tehet jognyilatkozatokat és a Felhasználói tevékenységért ő vállalja a felelősséget.

A Webrendelés elküldéséhez regisztráció szükséges.

A regisztrációhoz szükséges adatok: név / cégnév, email cím, jelszó, számlázási cím, szállítási cím, telefonszám. (A *-val jelölt adatok kitöltése kötelező.)
A regisztrációs adatok megadása elsősorban a rendelések lebonyolításához szükségesek. (Amennyiben a Felhasználó a regisztrációkor kért hírlevelet is, akkor az email címe, kizárólag az email címe rögzítésre kerül a hírlevélküldő szoftverben is.) A regisztrált adatok a webshop admin felületén tárolódnak. A megrendelés teljesítése szükségessé teszi számla kiállítását, ezért a számlázáshoz szükséges adatok a Babycare Int. Kft. számlázó rendszerében is rögzítésre kerülnek. A számlázó és ügyviteli rendszert a Progen Kft. biztosítja a Babycare Int. Kft részére.
Amennyiben a Felhasználó első webrendelés leadásakor kipipálta a hírlevél kérésére vonatkozó üres rubrikát, ezzel azt jelezte, hogy kér hírlevelet és ezzel hozzájárult ahhoz, hogy részére a Babycare Int.Kft. hírlevelet küldjön. 
A hírlevélről bármikor le lehet iratkozni, erről alább olvashat.

A webshopban történő regisztrációval a Felhasználó kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az Adatvédelmi irányelveinket és az Általános Szerződési Feltételeket.

WEBSHOP HASZNÁLAT - Bejelentkezés és jelszó:

Az érintett felhasználó a regisztráció során email címet és jelszót ad meg, melyet a felhasználó köteles körültekintően kezelni. Az érintett felelőssége, hogy ügyeljen arra, hogy a bejelentkezéskor megadott email címhez és jelszóhoz más, illetéktelen személy ne juthasson hozzá (pl. az ő nevében más személy vásárlást ne kezdeményezhessen), mert az ebből eredő károkért a Webáruházak üzemeltetője, a Babycare International Kft. nem vállal felelősséget.

Ha a Felhasználó a jelszót elfelejti, kérhet írásban jelszó emlékeztetőt. 

Cookie (süti) használat és Google Analitika:

A weboldalak illetve azok egyes alkalmazásainak használata során cookie-k (kis szöveges naplófájlok) készülnek, melyek a felhasználók azonosítása és további látogatásának megkönnyítése érdekében a felhasználók merevlemezén tárolódnak. A weboldalak látogatója, felhasználója saját maga dönt arról, hogy engedélyezi-e vagy nem engedélyezi a cookie-k fogadását az általa használt számítógépén, illetve hogy kapjon-e értesítést arról, ha a megtekintett weboldal cookie-t küld számára. Mindezek beállítása a felhasználó számítógépének böngészőjében lehetséges. Tehát ha a felhasználó szeretné letiltani vagy időnként törölni a cookie-kat, akkor az általa használt böngészőben megteheti.

A Babycare International Kft. a weboldal webanalitikai elemzéséhez a Google Inc. cég által nyújtott Google Analitika szolgáltatását használja, ez a szolgáltatás is cookie-kat (sütiket) használ a weboldal elemzéséhez. További információ: http://www.google.hu/intl/hu/policies/

Biztonságos és bizalmas adatkezelés:
Az Adatkezelő Babycare International Kft. a regisztráció során tudomására jutó személyes adatokat, melyek alkalmasak a felhasználó egyedi elérésére, bizalmasan kezeli, az adatokat kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra veszi igénybe (emailben hírlevél küldés és/vagy internetes rendelések teljesítése). A felhasználó fizikai elérésére alkalmas adatokat (pl. lakcím) kizárólag akkor gyűjti, ha az adott szolgáltatás jellege ezt nélkülözhetetlenné teszi (internetes rendelés, házhozszállítás esetén).
Az Info tv. 7. §-a szerinti kötelezettségének megfelelően az adatkezelő törekszik továbbá arra, hogy az általa használt informatikai, számítástechnikai rendszer biztonságos legyen, megteszi továbbá azokat a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

Adattovábbítás:
Az Adatkezelő Babycare International Kft. a személyes adatokat a Felhasználó írásbeli engedélye nélkül (a törvényben előírt kivételektől eltekintve) harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adja át.
Mindazonáltal a regisztrált Felhasználó tudomásul veszi, hogy az internetes rendelés esetén elkerülhetetlen a megrendeléskor megadott számlázási és/vagy szállítási cím és név megadása a szállító cég számára (pl. postaszolgáltatást végző cég), mely azonban nem jelenti automatikusan más cég hírlevél-adatbázisába kerülését.

Adatkezelés időtartama:
A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Az érintett bármikor kérheti adatai törlését (további információ: lásd lentebb).
Az Adatkezelő törvényi kötelezettségének eleget téve a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig megőrzi.
Az Adatkezelő a számlázásból eredő adatok kezelését a vonatkozó jogszabályok, adótörvények alapján, különösen az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben foglaltaknak megfelelő ideig kezeli.

Módosítás:
AZ Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Szabályzatot a Felhasználóknak a babycare.hu weboldalon közzétett tájékoztatása mellett egyoldalúan módosítsa. A módosított Adatkezelési Szabályzatot az Adatkezelő a weboldalakon legkésőbb a módosított Adatkezelési Szabályzat hatálybalépése előtti harmadik (3.) napon közzéteszi.

Tájékoztatáshoz való jog:
Az érintett Felhasználó kérelmére az adatkezelő 30 napon belül írásban tájékoztatást ad az érintett általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, időtartamáról, jogalapjáról.
A tájékoztatás kiterjed a Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Az adatkezelésről való tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben a Babycare International Kft. jelen Adatkezelési Szabályzatában található e-mail címre kérjük eljuttatni.

Kezelt adatok módosítása, helyesbítése, törlése:
Felhasználó jogosult arra, hogy a weboldalra bejelentkezve az ott kezelt személyes adatait módosítsa, helyesbítse. Felhasználó jogosult arra, hogy kérje az Adatkezelőt, hogy helyette az adatait módosítsa a honlap regisztrációs felületén.
Felhasználó jogosult arra, hogy kérje az Adatkezelőt, hogy egyes adatait illetve komplett Adatlapját törölje a honlap regisztrációs felületén; komplett Adatlap törlése esetén az Adatkezelő törli a Felhasználó email címét a hírlevél adatbázisból is (amennyiben előzőleg Felhasználó kért hírlevelet), tekintettel arra, hogy az érintett felhasználóra vonatkozó adatlap törlése minden személyes adat törlését jelenti.  
A regisztrált érintett felhasználó kérésére személyes adatait az Adatkezelő módosítja vagy törli a weboldal adminisztrációs felületéről (az Adatlapról), ha azt az érintett regisztrált felhasználó írásban kéri a babycare@babycare.hu címen legalább a név és email cím megadása mellett.

Hírlevél feliratkozás és leiratkozás: A Babycare International Kft. 2022.01.01-től átmenetileg felfüggesztett a hírlevélküldést, ez a funkció most nem működik.

Számlázással kapcsolatos adatkezelés:
Ha a honlapon regisztrált érintett lead rendelést a webáruházban, akkor a gazdasági ügylet (adás-vétel) lebonyolításához számla is kiállításra kerül. Az érintett Felhasználó számlázáshoz szükséges adatai ezáltal a Babycare International kft. számlázó rendszerébe is bekerülnek, mely adatokat a számviteli előírásoknak megfelelően kell megőrizni, tárolni, illetve a számviteli előírásoknak megfelelően lehet törölni.
Fontos: a számla kiállításával kapcsolatos adatok megváltoztatásának kérése nem jelenti a honlapon rögzített adatok automatikus módosítását. A számlázó programban az adatok rögzítése és módosítása független a honlapon tett módosításoktól. A számlázási adatok visszamenőleg nem módosíthatók. A számlázási adatokat a számviteli előírásoknak megfelelően őrizzük. Újabb internetes rendelés megadásakor van lehetőség más számlázási és/vagy szállítási cím, más számlázási név megadására.

Az Adatkezelő a Felhasználó anonimizált személyes adatait nem használja fel statisztikai célokra.

Tiltakozás:
A Felhasználó, tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen az Info tv. 21. § (1) bekezdése alapján, ha
- a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha a törvény engedi vagy rendelte el;
- a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.
Az Adatkezelő az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legfeljebb tizenöt (15) nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az Adatkezelő az adatkezelést megszünteti, és az adatokat zárolja.

Jogorvoslat, panaszkezelés:
A Felhasználó jogorvoslattal élhet, ha a jogszabályokban foglalt tájékoztatási vagy helyesbítési, vagy törlési kérését nem teljesítik. A Felhasználó jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. Amennyiben a Felhasználó úgy véli, hogy az adatkezelés során az Adatkezelő megsértette a jogait, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat: www.naih.hu/kapcsolat
A Babycare International Kft. készséggel áll a felhasználók rendelkezésére adataik kezelésével kapcsolatosan a babycare@babycare.hu email címen vagy postacímen.

A Felhasználó nyilatkozata:
A Felhasználó a Regisztrációval megerősíti, hogy teljes körűen megismerte és elolvasta a jelen Adatkezelési Szabályzatot, továbbá az abban foglalt rendelkezéseket magára nézve kötelezőnek fogadja el és önkéntesen, tájékozottan és határozottan hozzájárul, hogy az Adatkezelő az Adatkezelési Szabályzatban meghatározott személyes adatait az abban meghatározott adatkezelési célok érdekében kezelje a hatályos jogszabályok és a jelen Adatkezelési Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően.
A Felhasználó kijelenti, hogy a regisztráció során megadott adatok a valóságnak megfelelnek, illetve más személyhez fűződő jogait nem sértik. A személyes adatok valódiságáért, pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel.
Az Felhasználó kijelenti, hogy a Felhasználói fiókját tudomásával használó egyéb Felhasználók Felhasználói tevékenységéért a felelősséget vállalja, és teljes mértékben helytáll az Adatkezelő felé.
Az Adatkezelő a Felhasználó anonimizált személyes adatait nem használhatja fel statisztikai célokra.